Glicemia 140 ce inseamna

Glicemia 140 ce inseamna

Glicemia 140 ce inseamna? Daca ai aflat ca nivelul tau de glicemie este de 140, este important sa stii ca acesta poate fi un semn al diabetului sau al altor probleme de sanatate. Glicemia, sau nivelul de zahar din sange, este importanta pentru buna functionare a organismului, dar nivelurile ridicate pot duce la probleme grave de sanatate. In acest articol, vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre glicemia 140, inclusiv cauze, simptome si tratamente. Citeste si articolul: Glicemia 300 ce inseamna

Glicemia 140 ce inseamna?

Glicemia 140 inseamna ca nivelul de zahar din sange este mai mare decat nivelul normal. Nivelurile normale de glicemie variaza in functie de momentul in care sunt masurate, dar in general, nivelurile normale de glicemie sunt considerate a fi intre 70 si 140 mg/dl. Daca nivelul tau de glicemie este de 140, inseamna ca este la limita superioara a intervalului normal.

Cauze ale glicemiei 140

Glicemia crescuta poate fi cauzata de mai multe probleme de sanatate, inclusiv:

 • Diabet zaharat: Diabetul zaharat este o afectiune in care organismul nu poate produce sau utiliza insulina, hormonul responsabil pentru reglarea nivelului de zahar din sange. Glicemia 140 poate fi un semn al diabetului zaharat.
 • Alimentatie: Consumul de alimente bogate in carbohidrati si zahar poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange.
 • Inactivitate fizica: Lipsa activitatii fizice poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange.
 • Stres: Stresul poate creste nivelul de cortizol, hormonul care poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange.

Simptome ale glicemiei 140

Glicemia 140 poate fi asimptomatica sau poate fi insotita de anumite simptome, inclusiv:

 • Oboseala: Nivelurile ridicate de zahar din sange pot duce la oboseala si somnolenta.
 • Sete excesiva: Nivelurile ridicate de zahar din sange pot duce la o sete excesiva.
 • Urinare frecventa: Nivelurile ridicate de zahar din sange pot duce la o nevoie frecventa de a urina.
 • Vedere incetosata: Nivelurile ridicate de zahar din sange pot afecta vederea si pot duce la vedere incetosata.

Tratament pentru glicemia 140

Tratamentul pentru glicemia 140 depinde de cauza acesteia. Daca nivelul tau de glicemie este de 140 din cauza diabetului zaharat, este important sa iti monitorizezi nivelul de zahar din sange si sa urmezi un plan de tratament stabilit de medicul tau. Aceasta poate include administrarea de insulina sau alte medicamente pentru a reduce nivelul de zahar din sange, modificarea alimentatiei si introducerea de exercitii fizice in rutina zilnica.

Daca nivelul tau de glicemie este de 140 din cauza alimentatiei, modificarea dietei poate fi suficienta pentru a reduce nivelul de zahar din sange. Opteaza pentru alimente bogate in fibre si proteine, dar sarace in carbohidrati si zaharuri procesate.

Daca nivelul tau de glicemie este de 140 din cauza lipsei de activitate fizica, introducerea de exercitii fizice regulate in rutina zilnica poate ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Incepe cu exercitii usoare si creste treptat intensitatea si durata exercitiilor pe masura ce corpul tau se adapteaza.

Daca nivelul tau de glicemie este de 140 din cauza stresului, este important sa gasesti modalitati de a reduce nivelul de stres. Opteaza pentru activitati relaxante precum yoga, meditatie sau plimbari in natura pentru a-ti reduce nivelul de cortizol si a-ti mentine nivelul de zahar din sange sub control.

Prevenirea glicemiei 140

Pentru a preveni cresterea nivelului de glicemie, este important sa adopti un stil de viata sanatos, care include:

 • Alimentatie echilibrata: Opteaza pentru o alimentatie bogata in fibre si proteine, dar saraca in carbohidrati si zaharuri procesate.
 • Activitate fizica: Introducerea de exercitii fizice regulate in rutina zilnica poate ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange sub control.
 • Monitorizarea nivelului de zahar din sange: Monitorizarea regulata a nivelului de zahar din sange poate ajuta la detectarea rapida a cresterii nivelului de glicemie si la adoptarea unui plan de tratament.
 • Reducerea stresului: Gasirea modalitatilor de a reduce nivelul de stres poate ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange sub control.

Intrebari frecvente

 1. Este glicemia 140 periculoasa?
  Glicemia 140 poate fi un semn al diabetului sau al altor probleme de sanatate, si poate duce la probleme grave de sanatate daca nu este tratata corect. Este important sa consultati medicul pentru un diagnostic si un plan de tratament.
 2. Cum poate fi tratata glicemia 140?
  Tratamentul pentru glicemia 140 depinde de cauza acesteia. Aceasta poate include administrarea de insulina sau alte medicamente pentru a reduce nivelul de zahar din sange, modificarea alimentatiei si introducerea de exercitii fizice in rutina zilnica.
 3. Cum poate fi prevenita cresterea nivelului de glicemie?
  Pentru a preveni cresterea nivelului de glicemie, este important sa adopti un stil de viata sanatos, care include o alimentatie echilibrata, activitate fizica regulata, monitorizarea nivelului de zahar din sange si reducerea nivelului de stres.
 4. Ce alimente trebuie evitate daca am glicemia 140?
  Pentru a mentine nivelul de glicemie sub control, trebuie evitate alimentele bogate in carbohidrati si zaharuri procesate. Acestea includ dulciuri, prajituri, bauturi carbogazoase, paine alba, orez alb si paste fainoase.

Glicemia 140 poate fi un semn al diabetului sau al altor probleme de sanatate, si poate duce la probleme grave de sanatate daca nu este tratata corect. Este important sa consultati medicul pentru un diagnostic si un plan de tratament. Pentru a preveni cresterea nivelului de glicemie, este important sa adopti un stil de viata sanatos, care include o alimentatie echilibrata, activitate fizica regulata, monitorizarea nivelului de zahar din sange si reducerea nivelului de stres. Prin urmare, daca ai nivelul de glicemie de 140, ar trebui sa iei masuri pentru a reduce acest nivel si a-ti mentine sanatatea in general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *