La ce folosim Aulin – Tratamentul pentru durerile de cap

La ce folosim Aulin

La ce folosim Aulin? Aceasta este intrebarea pe care multi oameni si-o pun atunci cand se confrunta cu dureri de cap sau febra. Aulin este un medicament antiinflamator non-steroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerea si inflamatia. Este disponibil sub forma de comprimate si contine substanta activa ibuprofen. Acest articol va explora modul in care Aulin poate ajuta la tratarea durerilor de cap si febrei, precum si la ce sa te astepti atunci cand il iei.

Cum functioneaza Aulin?

Aulin actioneaza prin inhibarea enzimei cicloxigenaza (COX), care este responsabila pentru producerea de prostaglandine. Prostaglandinele sunt substante chimice care declanseaza inflamatia si durerea. Prin reducerea productiei de prostaglandine, Aulin ajuta la ameliorarea durerii si inflamatiei.

La ce folosim Aulin?

Aulin este utilizat pentru a trata o varietate de afectiuni, inclusiv:

Dureri de cap: Aulin poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap de intensitate usoara pana la moderata. Este important sa nu depasesti doza recomandata de 400 mg la fiecare 6-8 ore.

Febra: Aulin poate ajuta la reducerea febrei. Este important sa nu depasesti doza recomandata de 400 mg la fiecare 6-8 ore.

Dureri menstruale: Aulin poate fi folosit pentru a ameliora durerile menstruale de intensitate usoara pana la moderata. Este important sa nu depasesti doza recomandata de 400 mg la fiecare 6-8 ore.

Dureri de spate: Aulin poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate de intensitate usoara pana la moderata. Este important sa nu depasesti doza recomandata de 400 mg la fiecare 6-8 ore.

Cum se ia Aulin?

Aulin este disponibil sub forma de comprimate si trebuie luat conform instructiunilor medicului sau farmacistului. De obicei, doza recomandata este de 400 mg la fiecare 6-8 ore. Este important sa nu depasesti doza recomandata si sa nu iei Aulin mai mult de 3 zile consecutiv fara a consulta medicul.

Cand sa nu iei Aulin?

Aulin nu este potrivit pentru toata lumea si nu ar trebui sa fie luat de catre persoanele care se confrunta cu anumite probleme de sanatate, cum ar fi:

 • Ulcer peptic sau sangerare la nivelul tractului digestiv
 • Boli de rinichi sau de ficat
 • Astm sau alte afectiuni respiratorii
 • Hipertensiune arteriala necontrolata
 • Aalergie la ibuprofen sau la alte AINS

Daca te confrunti cu oricare dintre aceste probleme de sanatate, este important sa discuti cu medicul inainte de a lua Aulin sau orice alt medicament pentru durere si inflamatie.

Care sunt efectele secundare ale Aulin?

Aulin poate provoca unele efecte secundare, cum ar fi:

 • Greata si varsaturi
 • Diaree
 • Durere de stomac
 • Gura uscata
 • Dureri de cap
 • Somnolenta sau oboseala

Aceste efecte secundare sunt de obicei usoare si trec dupa ce organismul se obisnuieste cu medicamentul. Cu toate acestea, daca simptomele persista sau devin severe, ar trebui sa discuti cu medicul sau farmacistul.

In cazuri rare, Aulin poate provoca efecte secundare mai grave, cum ar fi reactii alergice severe sau sangerari gastro-intestinale. Daca observi oricare dintre aceste simptome, ar trebui sa ceri imediat ajutor medical.

1. Pot lua Aulin daca sunt insarcinata sau alaptez?
Este important sa discuti cu medicul inainte de a lua orice medicament daca esti insarcinata sau alaptezi. Aulin nu ar trebui luat in ultimele 3 luni de sarcina sau in timpul alaptarii, deoarece poate trece in laptele matern si poate afecta bebelusul.

2. Pot lua Aulin daca iau alte medicamente?
Este important sa discuti cu medicul sau farmacistul inainte de a lua Aulin daca iei alte medicamente, deoarece acestea pot interactiona si pot creste riscul de efecte secundare.

3. Pot lua Aulin daca am mai mult de 65 de ani?
Aulin poate fi luat de persoanele in varsta, dar poate creste riscul de efecte secundare, cum ar fi sangerarile gastro-intestinale. Este important sa discuti cu medicul inainte de a lua Aulin daca ai mai mult de 65 de ani.

Aulin este un medicament eficient pentru ameliorarea durerilor de cap si febrei, precum si a altor tipuri de dureri si inflamatii. Este important sa urmezi doza recomandata si sa eviti sa iei Aulin mai mult de 3 zile consecutiv fara a consulta medicul. De asemenea, ar trebui sa discuti cu medicul inainte de a lua Aulin daca ai probleme de sanatate sau iei alte medicamente. Daca observi orice efecte secundare sau simptome neobisnuite, ar trebui sa ceri imediat ajutor medical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *