Cand se ia Controloc

ce inseamna exclusiv

Cand se ia Controloc? Atunci cand vine vorba de problemele digestive, multe persoane se confrunta cu simptome neplacute precum arsuri gastrice, dureri abdominale sau reflux gastroesofagian. Acestea pot fi cauzate de alimentatia nesanatoasa, stresul sau alte afectiuni. Pentru a trata aceste probleme, medicamentele antacid, cum ar fi Controloc, pot fi de mare ajutor. Dar, cand se ia Controloc si cum functioneaza acesta?

In acest articol, vom discuta despre tot ce trebuie sa stii despre Controloc. Vom aborda subiecte precum modul de administrare, efectele secundare si interatiunile cu alte medicamente.

Ce este Controloc?

Controloc este un medicament prescris pentru tratarea afectiunilor gastrice, precum boala de reflux gastroesofagian, ulcerul gastric sau duodenal, precum si alte afectiuni asociate cu productia excesiva de acid gastric.

Cand se ia Controloc?

Controloc trebuie administrat intotdeauna conform indicatiilor medicului sau farmacistului. Acesta poate fi prescris ca o tableta de administrat o data pe zi sau mai frecvent in functie de severitatea afectiunii.

Este important sa se ia Controloc cu cel putin 30 de minute inainte de masa. Acest lucru ajuta la asigurarea ca medicamentul este absorbit in mod corespunzator si poate functiona eficient.

Cum functioneaza Controloc?

Controloc contine substanta activa pantoprazol, care apartine unei clase de medicamente numita inhibitori ai pompei de protoni (IPP). Acesta actioneaza prin blocarea productiei excesive de acid gastric in stomac.

Acidul gastric este necesar pentru digestie, dar in exces poate provoca arsuri gastrice, dureri abdominale sau alte probleme digestive. Controloc ajuta la reducerea productiei de acid gastric, reducand astfel simptomele neplacute asociate cu afectiunile gastrice.

Ce trebuie sa stiti inainte de a lua Controloc?

Inainte de a lua Controloc, este important sa luati in considerare anumite aspecte. Este recomandat sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament, in special daca:

 • Sunteti alergic la pantoprazol sau la oricare dintre ingredientele din Controloc;
 • Suferiti de probleme hepatice sau renale;
 • Sunteti insarcinata sau alaptati.

Este important sa spuneti medicului dumneavoastra despre orice medicament sau supliment alimentar pe care il luati, deoarece acestea pot interactiona cu Controloc si pot afecta eficacitatea acestuia.

Efecte secundare ale Controloc

Ca si orice medicament, Controloc poate avea efecte secundare. Unele dintre acestea sunt comune si trecatoare, in timp ce altele pot fi semnificative si trebuie raportate imediat medicului dumneavoastra. Printre efectele secundare ale Controloc se numara:

 • Durere de cap;
 • Greata;
 • Diaree;
 • Varsaturi;
 • Senzatie de oboseala sau somnolenta;
 • Dureri musculare sau articulare;
 • Reactii alergice, cum ar fi eruptii cutanate sau umflarea fetei sau a gatului.

Daca aveti orice efecte secundare neplacute sau daca simtiti ca medicamentul nu functioneaza corect, trebuie sa contactati imediat medicul dumneavoastra.

Interactiuni cu alte medicamente

Controloc poate interactiona cu alte medicamente, ceea ce poate afecta eficacitatea acestuia sau poate creste riscul de efecte secundare. Este important sa spuneti medicului dumneavoastra despre orice medicament sau supliment alimentar pe care il luati, inainte de a lua Controloc.

Unele dintre medicamentele care pot interactiona cu Controloc includ:

 • Medicamente anticoagulante, cum ar fi warfarina;
 • Medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi aspirina sau ibuprofenul;
 • Medicamente pentru tratarea infectiilor fungice, cum ar fi ketoconazolul sau itraconazolul;
 • Medicamente pentru tratarea infectiilor bacteriene, cum ar fi claritromicina sau amoxicilina.

Intrebari frecvente

1. Cand este cel mai bine sa iau Controloc?
Controloc trebuie luat cu cel putin 30 de minute inainte de masa, pentru a fi absorbit in mod corespunzator.

2. Pot lua Controloc daca sunt insarcinata sau alaptez?
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Controloc.

3. Ce trebuie sa fac daca am uitat sa iau o doza de Controloc?
Daca ati uitat sa luati o doza de Controloc, trebuie sa o luati cat mai curand posibil. Daca este aproape timpul pentru urmatoarea doza, trebuie sa sariti doza omisa si sa continuati programul obisnuit.

Controloc poate fi un medicament eficient pentru tratarea afectiunilor gastrice, dar trebuie administrat intotdeauna conform indicatiilor medicului sau farmacistului. Este important sa luati in considerare anumite aspecte inainte de a lua acest medicament si sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice medicament sau supliment alimentar pe care il luati.

Este posibil sa experimentati efecte secundare atunci cand luati Controloc, dar majoritatea acestora sunt trecatoare si nu necesita interventie medicala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *